În timpul perioadei de arest, păstrarea contactului cu ruda aflată în închisoare în Ungaria este posibilă după următoarele reguli, cu permisiunea celui arestat.

Un astfel de contact necesită, de asemenea, consimțământul rudei sau al altei persoane desemnate de persoana deținută. Contactul poate fi inițiat de către deținut prin trimiterea unui așa-numit formular de contact. Consimțământul persoanei de contact poate fi dat prin completarea și semnarea formularului trimis persoanei de contact și returnarea acestuia la penitenciar.

Procuratura poate restricționa sau interzice păstrarea contactului cu ruda aflată în închisoare în Ungaria, în timpul anchetei, iar instanța de judecată poate restricționa sau interzice contactul cu anumite persoane după punerea sub acuzare, pentru a asigura succesul cercetarea penală.

În cazul în care persoana de contact este înregistrată astfel cum am specificat mai sus, persoana de contact și persoana deținută au dreptul de a coresponda, de a vorbi la telefon și de a vizita persoana deținută sau de a-i trimite colete.

Conform noilor norme, persoanele de contact autorizate pot trimite deținuților alimente și articole de toaletă doar prin intermediul internetului. Pe site-ul web creat în acest scop, persoana care dorește păstrarea contactului cu ruda aflată în închisoare în Ungaria, poate achiziționa produse cu o greutate de până la 5 kg, care îi vor fi livrate deținutului de către magazinul de desfacere din incinta penitenciarului.

Serviciul de livrare a coletelor este contra cost!