Din momentul în care ați fost acuzat în Ungaria, veți avea nevoie de consiliere juridică adecvată. Vă veți confrunta cu multe informații, termeni etc. care nu vă sunt familiare. De aceea, este important să contactați un avocat din primul moment în care ați fost acuzat în Ungaria. Avocatul vă va explica ce se întâmplă și la ce vă puteți aștepta. Evident, un avocat nu este un clarvăzător, nu poate vedea în mintea judecătorilor, iar un avocat care promite încă de la începutul procedurii că nu veți fi condamnat, nu veți merge la închisoare etc. nu este nici etic, nici profesional.

Avem câteva sfaturi juridice care nu sunt contrare legii sau care ocolesc legea și pe care cel care a fost acuzat în Ungaria ar trebui să le cunoască:

Sfatul 1. pentru un acuzat în Ungaria

Nu faceți declarații, nici măcar declarații privind datele personale, fără un avocat al apărării

Legea consacră dreptul celui acuzat în Ungaria de a refuza depunerea mărturiei. În cadrul procedurilor penale, acest drept este, de fapt, un set de opțiuni. În general, indiferent de presiunea la care sunteți supus, nu ar trebui, în niciun caz, să faceți o declarație fără a fi sfătuit de un avocat.

Prin urmare, cel mai bine este să păstrați tăcerea, cel puțin până când puteți consulta un avocat specializat în drept penal.

Sfatul 2. pentru un acuzat în Ungaria

Fiți atenți la  depunerea unei mărturii

Se întâmplă adesea ca cineva să fie audiat mai întâi ca martor într-un caz și apoi să devină suspect. Autoritățile au posibilitatea de a asculta persoane care devin ulterior suspecți. Aceasta este, totuși, o situație periculoasă din punctul de vedere al infractorului, deoarece, în calitate de martor, există, pe de o parte, un drept deloc nelimitat de a refuza să depună mărturie și, pe de altă parte, obligația de a spune adevărul.

De asemenea, este important să rețineți că, în calitate de martor, nu sunteți obligat să răspundeți la nicio întrebare care v-ar putea acuza pe dumneavoastră sau pe ruda dumneavoastră de comiterea unei infracțiuni.

În consecință, dacă veți fi audiat ca martor, este recomandabil să consultați în prealabil un avocat penalist.

Sfatul 3. pentru un acuzat în Ungaria

 Comportați-vă corespunzător în închisoare și nu aveți încredere în nimeni.

Se întâmplă adesea ca cineva acuzat în Ungaria să stea în arest chiar și ani de zile.

Bineînțeles, chiar și în această perioadă, trebuie evitate problemele, amenințările și conflictele, pentru că poate influența evoluția ulterioară a cazului.

Mai ales înainte de pronunțarea unei hotărâri definitive, merită să evitați să discutați în detaliu cu colegii de celulă despre cazul dumneavoastră, despre rolul dumneavoastră sau despre rolul altora. Nu se știe niciodată cine ar putea depune mai târziu mărturie împotriva ta în boxa martorilor.

Sfatul 4. pentru un acuzat în Ungaria

Fiți respectuos cu autoritățile, dar să vă concentrați întotdeauna asupra propriilor interese

Întotdeauna să dețineți controlul, să nu vă pierdeți niciodată cumpătul și să nu intrați niciodată în conflict personal cu un reprezentant al autorității.

Acest lucru este important, deoarece și aceștia sunt oameni la fel ca dumneavoastră. Un acuzat în Ungaria, care este lipsit de respect, strigă în timpul ședinței, îi dă permanent lecții judecătorului, are mai puține șanse să dea impresia că se poate întoarce mai repede în societate cu o pedeapsă mai scurtă față de un inculpat respectuos și echilibrat.

Trebuie să ne urmărim, întotdeauna, propriile noastre interese!