ASISTENŢĂ ÎN ACTUL MEDICAL

ASISTENŢĂ ÎN ACTUL MEDICAL

Interpretariatul în faţa medicilor este un alt serviciu asigurat în mod frecvent de mine, aici fiind incluse şi serviciile de găsire a instituţiei medicale din Ungaria, potrivită nevoilor şi stării de sănătate a pacientului.

Cine a luat contact cu realitatea sistemului medical românesc, se gândeşte de multe ori să aleagă un  tratament, sau să facă o operaţie în Ungaria, în special la Szeged, oraş universitar cu o mare reputaţie. Cererea este foarte mare și pentru unitățile medicale din Budapesta sau alte oraşe universitare.

Oamenii preferă să se opereze în Ungaria de hernie de disc, mămicile aleg să nască la spitalele din apropierea graniţei, cei bolnavi de cancer apelează la tratamente mai bune şi chiar mai ieftine în clinicile din Ungaria.

Toate acestea înseamnă un volum de muncă foarte mare în ceea ce priveşte traducerile, dar şi interpretariatul medical, prin asistarea fizică a bolnavului, în faţa medicului, care urmează contactelor telefonice sau cele efectuate cu ajutorul internetului.