TRAFIC DE PERSOANE

Sunteți acuzat de trafic de persoane în Ungaria?

Dumneavoastră sau vreun membru al familiei dumneavoastră este urmărit penal pentru infracțiunea de trafic de persoane sau sunteți suspectat sau acuzat de comiterea unei infracțiuni, sau ați fost citat(ă) să vă prezentați în fața poliției sau a unei instanțe în orice calitate?

Nu ezitați să mă contactați imediat, în vederea organizării unei consultanțe cu un avocat specializat!

Ce puteți afla în timpul consultanței?

La prima întâlnire, avocatul vă va oferi o informare personalizată cu privire la drepturile și obligațiile dumneavoastră sau a persoanei implicate, pe parcursul procedurii penale, la tipul și nivelul pedepsei la care vă puteți aștepta și la pașii pe care trebuie să îi urmați.

După consultanță, veți fi în măsură să decideți dacă doriți să apelați la serviciile traducătorului și ale avocatului de specialitate.

Ce trebuie să știți chiar înainte de a mă contacta?

Că autorii acestor infracțiuni se pot aștepta la pedepse foarte grave, de obicei pedepse cu executare.

Că prima problemă cu care vă veți confrunta în cadrul procedurii penale este modul foarte dificil de comunicare, chiar dacă autoritatea vă pune la dispoziție un interpret, deoarece este posibil ca acesta să nu aibă o calificare juridică, astfel să nu înțeleagă în profunzime procedura, iar pe de altă parte, s-ar putea să nu aibă în vedere și interesele dumneavoastră.

O comunicare precisă și corectă cu avocatul apărării este, de asemenea, crucială pentru realizarea unei comunicări juridice exacte și construirea unei strategii de apărare adecvate.

În acest scop, vă rog să mă contactați cât mai curând posibil, astfel încât, cu ajutorul serviciilor mele, prin asigurarea comunicării specializate cu avocatul, la finalul procedurii, cazul să se încheie cu un rezultat cât mai favorabil pentru dumneavoastră.

Câteva luni şi puteți fi acasă fiind acuzat de  trafic de persoane

Există posibilitatea ca un cetățean străin, acuzat de săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane, să fie expulzat în țara sa de origine, în cadrul programului de  reintegrare a persoanelor, după ce a fost condamnată pentru infracțiunea de trafic de persoane, indiferent de durata pedepsei, dacă sunt îndeplinite următoarele cinci condiții, în același timp.

Condițiile sunt:

– să fie condamnat definitiv pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane sau pentru tentativă la infracțiunea de trafic de persoane;

– ca pe lângă condamnarea la închisoare să se fi luat şi măsura expulzării;

– ca împotriva acestei persoane să nu existe alte acuzații penale în Ungaria;

– să nu fie condamnat la executarea altor pedepse în Ungaria;

– ca anterior măsura reintegrării să nu se fi aplicat față de această persoană.

În cazul îndeplinirii acestor condiții, condamnatul, după trecerea perioadei de efectuare a procedurilor birocratice (aproximativ 2 săptămâni), va fi eliberat din penitenciar şi va avea 72 de ore să părăsească teritoriul Ungariei.

Reglementarea actuală a infracțiunii de trafic de persoane în Codul Penal Maghiar:

  • 353 (1) Orice persoană care ajută o altă persoană să treacă o frontieră de stat cu încălcarea dispozițiilor legale se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

(2) Pedeapsa este închisoarea de la 2 la 8 ani în cazul în care contrabanda de persoane este săvârșită

  1. a) în scopul obținerii unui câștig patrimonial,
  2. b) prin sprijinirea a mai multor persoane să treacă frontiera de stat; sau

(c) prin distrugerea sau deteriorarea unei instalații sau a unui mijloc care asigură protecția ordinii publice la frontiera de stat.

(3) Pedeapsa este închisoarea de la 5 la 10 ani în cazul în care traficul de persoane este săvârșită

  1. a) prin tratamente inumane aplicate persoanei care urmează să fie traficate ilegal,
  2. b) cu folosirea de arme,
  3. c) înarmat,
  4. d) în interes comercial sau
  5. e) în cadrul unei grupări infracționale.

(4) Pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani dacă

(a) traficul de persoane este săvârșit în sensul alineatului (3) litera (a), în modul stabilit la literele (b)-(e)

(b) traficul de persoane precizat în alineatului (3) litera (b) este comis în modul prevăzut la litera (a) sau la literele (c)-(e).

(5) Organizatorul sau conducătorul unei infracțiuni prevăzute la alineatul (3) sau (4) se pedepsește cu închisoare de la 10 la 20 de ani.

(6) Orice persoană care efectuează pregătiri pentru introducerea ilegală de ființe umane se pedepsește cu închisoare de până la 3 ani.

Expulzarea

  • 364 Autorul traficului de persoane …. pate fi, de asemenea, supus expulzării.